FAQ

Kako lahko preprečimo zobno gnilobo?

Kisline, ki nastanejo v zobnih oblogah se lahko pod vplivom sline nevtralizirajo. Slina deluje kot pufer, poleg tega pa kalcijevi in fosfatni ioni v slini pomagajo tudi pri obnovi zobne sklenine. Zato pa je po obroku koristno žvečenje žvečilnega gumija brez sladkorja, ki spodbuja izločanje sline. Ne žalost pa samo slina ni dovolj za preprečevanje zobne gnilobe.

Najboljši način je redno ščetkanje in nitkanje zob. Za obnovo zgodnjega kariesa se uporablja fluorid, naravna substanca, ki omogoča obnovo zoba. Zato ga vsebujejo tudi zobne paste.

Če spadate v rizično skupino za nastanek zobne gnilobe, pa vam vaš zobozdravnik lahko predlaga tudi zaščitne namaze, s katerimi boste še dodatno povečali odpornost pred kislinami.


protetika_left
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo obsega različne metode oziroma posege, s katerimi želimo izboljšati tako izgled kot tudi funkcijo zob, čeljustnic in obraza.
Več >>

implantanti_left
Implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt  vstavi v čeljust.
Več >>

zoom_left
Zoom beljenje

Zoom2  je znanstveno napreden, patentiran postopek beljenja zob. Je idealen način beljenja za vsakogar, ki želi takojšnje rezultate. Več >>

invisalign_left
Invisalign

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic (alignerji) popravljamo neustrezen položaj zob. Več >>

Kje smo

Kontakti

Dentalni studio d.o.o.
zobozdravstvena ordinacija
Železna cesta 8, SI - 1000 Ljubljana

T - Nujni primeri: 041 505 661
T - Naročanje: 040 575 166
E: info@dentalni-studio.si
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »