FAQ

Kaj naredim, če si moj otrok izbije zob?

Na žalost se dogajajo nesreče in mnogokrat so pri tem poškodovani zobje ali predeli obraza in glave.

V tem primeru kar najhitreje poiščite vašega zobozdravnika. Mlečnih zob običajno ne vstavljamo nazaj v usta, vendar je vseeno dobro, da otroka pregleda zobozdravnik in ugotovi morebitne ostanke korenin ali pa poškodbe ostalih zob.

Če je izbit stalni zob, ga čim prej poiščite in nežno sperite pod mrzlo vodo. Ne drgnite ga ali spirajte z milom, temveč samo z vodo. Če je mogoče, ga vstavite nazaj v alveolo (kostno jamico) in ga držite na mestu s čisto gazo ali robčkom. Če pa to ni mogoče, je najbolje, da ga otrok hrani pod jezikom ali pa v posodi z mlekom, slino ali vodo. Kar najhitreje poiščite vašega zobozdravnika ali dežurno zobozdravstveno pomoč. Prej ko boste ukrepali, večja bo možnost, da ta zob ohranite.

Če je zob okrušen ali odlomljen, poiščite zobozdravnika.

Hitro ukrepanje bo preprečilo infekcijo in potrebo po dodatnem obsežnejšem zdravljenju. Usta sperite z vodo in hladite z mrzlimi obkladki, da vnetje zmanjšate. Če najdete odlomljen del zoba, ga prinesite s seboj k zobozdravniku.


protetika_left
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo obsega različne metode oziroma posege, s katerimi želimo izboljšati tako izgled kot tudi funkcijo zob, čeljustnic in obraza.
Več >>

implantanti_left
Implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt  vstavi v čeljust.
Več >>

zoom_left
Zoom beljenje

Zoom2  je znanstveno napreden, patentiran postopek beljenja zob. Je idealen način beljenja za vsakogar, ki želi takojšnje rezultate. Več >>

invisalign_left
Invisalign

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic (alignerji) popravljamo neustrezen položaj zob. Več >>

Kje smo

Kontakti

Dentalni studio d.o.o.
zobozdravstvena ordinacija
Železna cesta 8, SI - 1000 Ljubljana

T - Nujni primeri: 041 505 661
T - Naročanje: 040 575 166
E: info@dentalni-studio.si
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »