FAQ

Zakaj moje dlesni krvavijo?

Če vam krvavijo dlesni, pomeni, da so vnete (gingivitis). Zdrave dlesni ne krvavijo. Poleg krvavenja so vnete dlesni tudi rdeče in otekle. Nezdravljeno vnetje dlesni lahko napreduje in prizadene tudi ostala obzobna tkiva (koreninski cement, pozobnico in alveolno kost). Vnetje obzobnih tkiv imenujemo tudi parodontalna bolezen. Zanjo je značilen pojav obzobnih žepov, neprijetnega okusa in zadah iz ust, zobje lahko postanejo daljši, občutljivi in se začno majati. Kakor vnetje dlesni je tudi vnetje obzobnih tkiv večinoma neboleče in vodi v izgubo zob.

Medtem ko je možno vnetje dlesni z ustrezno ustno higieno odpraviti, pa pri parodontalni bolezni že nastopi razgradnja kosti in tkiv, ki držijo zob v čeljusti. Ko so enkrat te strukture prizadete, je tkiva nemogoče vrniti v začetno stanje. S pravilnim zdravljenjem pa je bolezen možno ustaviti.


protetika_left
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo obsega različne metode oziroma posege, s katerimi želimo izboljšati tako izgled kot tudi funkcijo zob, čeljustnic in obraza.
Več >>

implantanti_left
Implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt  vstavi v čeljust.
Več >>

zoom_left
Zoom beljenje

Zoom2  je znanstveno napreden, patentiran postopek beljenja zob. Je idealen način beljenja za vsakogar, ki želi takojšnje rezultate. Več >>

invisalign_left
Invisalign

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic (alignerji) popravljamo neustrezen položaj zob. Več >>

Kje smo

Kontakti

Dentalni studio d.o.o.
zobozdravstvena ordinacija
Železna cesta 8, SI - 1000 Ljubljana

T - Nujni primeri: 041 505 661
T - Naročanje: 040 575 166
E: info@dentalni-studio.si
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »