Porcelanske luske

Kot že samo ime pove, gre za tanke luske iz porcelana, ki jih s posebnim adhezivnim lepilom trajno pritrdimo na sprednji (vidni) del zoba. Izdelujejo se po indirektni metodi in zato zahtevajo dva obiska pri zobozdravniku. Pri prvem obisku se zob pripravi (obrusi tanko plast sklenine na vidnem delu zoba) in odtisne, pri naslednjem obisku pa se porcelansko lusko, ki jo je tehnik naredil v laboratoriju, cementira. Uporabljamo jih za prekrivanje estetskih nepravilnosti, kot so obrabljeni in zabarvani zobje, za zapiranje presledkov med zobmi ter pri razvojnih nepravilnostih v sklenini. Prednost luske pred prevleko je, da zahteva bistveno manj brušenja zoba kot sama prevleka.

Poleg tega pa je bolj estetska kot zalivka iz kompozitnega materiala, saj je porcelan bistveno bolj podoben zobni substanci in se v primerjavi z kompozitnimi zalivkami ne zabarva. Primerne so za paciente z dobro ustno higieno.


Kompozitne zalivke Porcelanske luske Zobne prevleke Keramični inleji oz. onleji
Kompozitne zalivke Porcelanske luske Zobne prevleke Keramični inleji oz. onleji
protetika_left
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo obsega različne metode oziroma posege, s katerimi želimo izboljšati tako izgled kot tudi funkcijo zob, čeljustnic in obraza.
Več >>

implantanti_left
Implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt  vstavi v čeljust.
Več >>

zoom_left
Zoom beljenje

Zoom2  je znanstveno napreden, patentiran postopek beljenja zob. Je idealen način beljenja za vsakogar, ki želi takojšnje rezultate. Več >>

invisalign_left
Invisalign

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic (alignerji) popravljamo neustrezen položaj zob. Več >>

Kje smo

Kontakti

Dentalni studio d.o.o.
zobozdravstvena ordinacija
Železna cesta 8, SI - 1000 Ljubljana

T - Nujni primeri: 041 505 661
T - Naročanje: 040 575 166
E: info@dentalni-studio.si
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »