Keramični inleji oziroma onleji

Keramični inleji oziroma onleji so keramične zalivke, ki se izdelujejo po indirektni metodi. Pri prvem obisku se zob pripravi (odstrani karies) in odtisne, pri naslednjem obisku pa se vam keramično lusko, ki jo je tehnik naredil v laboratoriju, cementira. Ker je porcelanski material zelo podoben zobni substanci, lahko s to tehnologijo defektni zob restavriramo tako, da razlika med zobom in umetnim materialom ni opazna, kar je seveda cilj vsake estetske oskrbe.

Izdelujejo se v primeru, ko ni ohranjene dovolj zobne substance za belo – kompozitno plombo, hkrati pa zob ni toliko poškodovan, da bi potreboval izdelavo prevleke.

Razlika med inlejem in onlejem je samo v velikosti keramične zalivke. Inleji ne nadomeščajo nobenega vrška zoba, onleji pa so bolj obsežni in zajemajo tudi enega ali več zobnih vrškov.
Prednosti porcelanskih zalivk so v tem, da so bistveno bolj obstojne kot kompozitne zalivke, zob ojačajo in preprečijo njegov zlom, za razliko od kompozitnih zalivk se s časom ne zabarvajo in ohranjajo zob, saj ne zahtevajo dodatnega brušenja kot prevleka. Pri njihovi izdelavi ni nobenega krčenja materiala  in je zato špranja med keramično zalivko in zobom minimalna.

Slaba lastnost keramičnih zalivk pa je, da zahtevajo dva obiska pri zobozdravniku in da so dražje od kompozitnih zalivk.


Kompozitne zalivke Porcelanske luske Zobne prevleke Keramični inleji oz. onleji
Kompozitne zalivke Porcelanske luske Zobne prevleke Keramični inleji oz. onleji
protetika_left
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo obsega različne metode oziroma posege, s katerimi želimo izboljšati tako izgled kot tudi funkcijo zob, čeljustnic in obraza.
Več >>

implantanti_left
Implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt  vstavi v čeljust.
Več >>

zoom_left
Zoom beljenje

Zoom2  je znanstveno napreden, patentiran postopek beljenja zob. Je idealen način beljenja za vsakogar, ki želi takojšnje rezultate. Več >>

invisalign_left
Invisalign

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic (alignerji) popravljamo neustrezen položaj zob. Več >>

Kje smo

Kontakti

Dentalni studio d.o.o.
zobozdravstvena ordinacija
Železna cesta 8, SI - 1000 Ljubljana

T - Nujni primeri: 041 505 661
T - Naročanje: 040 575 166
E: info@dentalni-studio.si
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »