Ustna higiena

Ustna higiena - zobne obloge so lepljiv, prozoren film, sestavljen iz hrane in bakterij, ki neprestano nastaja na vaših zobeh.  Dnevna nega, ki obsega natančno ščetkanje in nitkanje zob, je za preprečevanje nastanka zobnih oblog bistvena. Če se zobnih oblog ne odstrani, te v manj kot dveh dneh poapnijo zaradi sestavin, ki so prisotne v slini. To trdo snov imenujemo zobni kamen. Bakterije, ki so v zobnih oblogah, izločajo kisline in ostale strupe. Kisline so vzrok za nastanek zobne gnilobe, strupi pa v povezavi z imunskim odgovorom organizma povzročijo vnetje in propad obzobnih tkiv.

Ustni higienik

Medtem ko lahko mehke zobne obloge odstranite sami, pa je zobni kamen tako trd, da ga lahko odstranimo samo s profesionalnim čiščenjem (za to poskrbi ustni higienik). Na zobnem kamnu se zobne obloge še hitreje nabirajo in če ga ne odstranimo, se bo širil pod dlesen na korenino zoba. Po profesionalnem čiščenju in poliranju zob imate ne samo čiste temveč tudi bolj gladke zobe, kar vam omogoča boljše vzdrževanje ustne higiene tudi doma.

Ultrazvočni inštrument

Najprej s pomočjo ultrazvočnega inštrumenta na grobo odstranimo zobni kamen. Aktivni del inštrumenta predstavlja topa konica, ki ni nikoli usmerjena neposredno na zobno površino. Med samim postopkom priteka iz konice tudi voda, ki omogoča odplavljanje zobnega kamna in hkrati vzdržuje tudi primerno temperaturo.

Peskalnik

Naslednja faza je peskanje zob. S posebnim aparatom, t. i.  peskalnikom, ki pod pritiskom izloča vodo in prah aluminijevega oksida, ostranimo vsa zabarvanja in mehke obloge, ki ostanejo na zobnih površinah in med zobmi.

Ročni inštrumenti in poliranje zob

Ko je zobni kamen na grobo odstranjen, nadaljujemo z ročnimi inštrumenti , s katerimi odstranimo preostali zobni kamen in zgladimo površino zoba.  Tej fazi sledi še poliranje zob. To se opravi s posebno gumico v obliki čašice, ki jo napolnimo s  polirno pasto. S tem še dodatno zgladimo površino zob.

protetika_left
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo obsega različne metode oziroma posege, s katerimi želimo izboljšati tako izgled kot tudi funkcijo zob, čeljustnic in obraza.
Več >>

implantanti_left
Implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt  vstavi v čeljust.
Več >>

zoom_left
Zoom beljenje

Zoom2  je znanstveno napreden, patentiran postopek beljenja zob. Je idealen način beljenja za vsakogar, ki želi takojšnje rezultate. Več >>

invisalign_left
Invisalign

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic (alignerji) popravljamo neustrezen položaj zob. Več >>

Kje smo

Kontakti

Dentalni studio d.o.o.
zobozdravstvena ordinacija
Železna cesta 8, SI - 1000 Ljubljana

T - Nujni primeri: 041 505 661
T - Naročanje: 040 575 166
E: info@dentalni-studio.si
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »