Zalivanje fisur

Zobno gnilobo povzročajo bakterije, ki se nahajajo v zobnih oblogah. Na splošno velja, da dlje ko so na zobeh zobne obloge, večja je verjetnost, da pride do nastanka zobne gnilobe. Zobišče si ščetkamo zato, da odstranimo obloge, ki so na zobeh. Nekateri zobje pa se zaradi njihove oblike težje očistijo.

Nekateri zadnji zobje se lahko težje očistijo, ker so vdolbine (fisure), ki se nahajajo na njihovi grizni ploskvi, zelo globoke in ozke. Čeprav osebe s takimi zobmi redno in natančno čistijo zobe, ne morejo odstraniti vseh oblog, ki se nalagajo v vdolbinah. Zato je na teh področjih velika verjetnost, da bo prišlo do nastanka zobne gnilobe. Dodaten problem globokih in ozkih vdolbin je tudi to, da je sklenina na teh mestih tanjša kot na ostalih delih zoba. To pomeni, da bo tudi gniloba hitreje prodrla skozi sklenino in napredovala v globlje dele zoba.

Zalivanje fisur je postopek, pri katerem v vdolbine griznih ploskev zadnjih zob nanesemo material in s tem preprečimo, da bi v njih zastajale bakterije, ki povzročajo zobno gnilobo. Znanstvene raziskave so potrdile, da so ustrezno zalite fisure 100% učinkovite pri preprečevanju nastanka zobne gnilobe. Postopek je brezbolečinski in ga predlagamo pri otrocih čim prej po izrasti zob.

protetika_left
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo obsega različne metode oziroma posege, s katerimi želimo izboljšati tako izgled kot tudi funkcijo zob, čeljustnic in obraza.
Več >>

implantanti_left
Implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt  vstavi v čeljust.
Več >>

zoom_left
Zoom beljenje

Zoom2  je znanstveno napreden, patentiran postopek beljenja zob. Je idealen način beljenja za vsakogar, ki želi takojšnje rezultate. Več >>

invisalign_left
Invisalign

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic (alignerji) popravljamo neustrezen položaj zob. Več >>

Kje smo

Kontakti

Dentalni studio d.o.o.
zobozdravstvena ordinacija
Železna cesta 8, SI - 1000 Ljubljana

T - Nujni primeri: 041 505 661
T - Naročanje: 040 575 166
E: info@dentalni-studio.si
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »