Zobne prevleke

Zobna prevleka je »kapica«, ki ima obliko zoba. Cementiramo jo na obrušen zob, ki ga prekriva v celoti. Z njo ponovno obnovimo obliko, velikost, trdnost zoba in izboljšamo njegov izgled.

Zobne prevleke je treba narediti na zobeh, ki so toliko oslabljeni (npr. zaradi obsežnega kariesa, zloma, obrabe ali neustrezne obsežne zalivke), da se jih ne da več ustrezno obnoviti z zalivko.

Pri nas izdelujemo kovinsko-porcelanske in polnokeramične prevleke. Kovinsko-porcelanske prevleke imajo ogrodje iz kovine, na katerega se napeče porcelan. Kovina je lahko nežlahtna (medicinsko jeklo) ali žlahtna (zlato). Pri polnokeramičnih prevlekah pa je to ogrodje iz belega prosojnega materiala, kot sta aluminijev ali cirkonijev oksid. Oba imata dobre mehanske lastnosti in iz obeh lahko izdelujemo tako posamične prevleke kot daljše mostove. Kovinsko-porcelanske prevleke so edina indikacija pri kombiniranih delih, ko so prevleke povezane s protezo. Te prevleke imajo kovinsko ogrodje, ki ne prepušča svetlobe, zato je ob takih prevlekah lahko viden temnejši rob dlesni, kar je včasih estetsko moteče. Pri polnokeramičnih prevlekah temnejšega roba ni. Prehod med polnokeramično prevleko in zobom je neviden, zato je lahko taka zobna prevleka  postavljena nad nivo dlesni, kar je biološko bolj sprejemljivo. Polnokeramične prevleke pa so primerne tudi za paciente z alergijami na kovine.


Kompozitne zalivke Porcelanske luske Zobne prevleke Keramični inleji oz. onleji
Kompozitne zalivke Porcelanske luske Zobne prevleke Keramični inleji oz. onleji
protetika_left
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo obsega različne metode oziroma posege, s katerimi želimo izboljšati tako izgled kot tudi funkcijo zob, čeljustnic in obraza.
Več >>

implantanti_left
Implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt  vstavi v čeljust.
Več >>

zoom_left
Zoom beljenje

Zoom2  je znanstveno napreden, patentiran postopek beljenja zob. Je idealen način beljenja za vsakogar, ki želi takojšnje rezultate. Več >>

invisalign_left
Invisalign

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic (alignerji) popravljamo neustrezen položaj zob. Več >>

Kje smo

Kontakti

Dentalni studio d.o.o.
zobozdravstvena ordinacija
Železna cesta 8, SI - 1000 Ljubljana

T - Nujni primeri: 041 505 661
T - Naročanje: 040 575 166
E: info@dentalni-studio.si
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »