FAQ

Ali si moram odstraniti modrostne zobe?

Spremenjen način prehranjevanja sodobnega človeka je povzročil, da se je zmanjšala potreba po močnih čeljustih za žvečenje. Zato je oblika čeljusti modernega človeka mnogokrat premajhna za modrostne zobe. To je povzročilo, da modrostni zobje dostikrat neustrezno izraščajo. Nepravilno izrasli oziroma neizrasli modrostni zobje pa vam lahko povzročajo občasne ali stalne bolečine, okužbe perikoronarnega tkiva, nastanek folikularne ciste, zaradi neustrezne smeri izraščanja lahko povzroči tudi raztapljanje kosti ob sosednjem zobu ali celo raztapljanje sosednjega zoba, zaradi neustreznega položaja pa je lahko oteženo tudi njihovo čiščenje, kar vodi do nastanka zobne gnilobe.

V primeru, da vam modrostni zobje delajo težave, vam svetujem, da se pogovorite z vašim zobozdravnikom o odstranitvi modrostnega zoba. Zaradi boljšega celjenja kosti pri mlajših osebah je zaželeno, da se modrostne zobe odstrani čimprej, najkasneje do 30. leta.


protetika_left
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo obsega različne metode oziroma posege, s katerimi želimo izboljšati tako izgled kot tudi funkcijo zob, čeljustnic in obraza.
Več >>

implantanti_left
Implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt  vstavi v čeljust.
Več >>

zoom_left
Zoom beljenje

Zoom2  je znanstveno napreden, patentiran postopek beljenja zob. Je idealen način beljenja za vsakogar, ki želi takojšnje rezultate. Več >>

invisalign_left
Invisalign

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic (alignerji) popravljamo neustrezen položaj zob. Več >>

Kje smo

Kontakti

Dentalni studio d.o.o.
zobozdravstvena ordinacija
Železna cesta 8, SI - 1000 Ljubljana

T - Nujni primeri: 041 505 661
T - Naročanje: 040 575 166
E: info@dentalni-studio.si
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »