FAQ

Ali nosečnost vpliva na moje zobe?

Nosečnost je zelo posebno in pomembno obdobje vašega življenja. To je čas, ko morate svojemu zdravju posvetit še dodatno skrb. Z ustrezno prehrano in načinom življenja pa boste poskrbeli tudi za ustrezen razvoj in zdravje vašega otroka.

Med nosečnostjo se nekatere ženske srečajo z zobozdravstvenimi težavami. Za to obstaja več vzrokov:

  • nosečnice imajo večjo potrebo po dodatnih obrokih hrane, na žalost pa so ti pogosto sestavljeni iz sladkarij. Z zmanjšanjem števila obrokov in z ustrezno prehrambeno dieto boste naredili veliko za svoje zdravje in zdravje vašega otroka.
  • Hormonske spremembe, ki se pojavijo med nosečnostjo, povzročijo večjo dovzetnost dlesni za zatekanje in krvavenje. Pri tem vam lahko pomaga vaš zobozdravnik.
  • Naslednji težava je, da nosečnice mnogokrat v pričakovanju otroka ter dodatnih naporih med nosečnostjo pozabijo ali pa nimajo časa za svoje zdravje. Potrudite se, da še naprej redno ščetkate in nitkate svoje zobe.
  • Pojdite k vašemu zobozdravniku na pregled še pred rojstvom otroka; ko bo namreč otrok rojen, časa za to verjetno ne boste imeli.

protetika_left
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo obsega različne metode oziroma posege, s katerimi želimo izboljšati tako izgled kot tudi funkcijo zob, čeljustnic in obraza.
Več >>

implantanti_left
Implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt  vstavi v čeljust.
Več >>

zoom_left
Zoom beljenje

Zoom2  je znanstveno napreden, patentiran postopek beljenja zob. Je idealen način beljenja za vsakogar, ki želi takojšnje rezultate. Več >>

invisalign_left
Invisalign

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic (alignerji) popravljamo neustrezen položaj zob. Več >>

Kje smo

Kontakti

Dentalni studio d.o.o.
zobozdravstvena ordinacija
Železna cesta 8, SI - 1000 Ljubljana

T - Nujni primeri: 041 505 661
T - Naročanje: 040 575 166
E: info@dentalni-studio.si
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »