FAQ

Ali so lahko glavoboli, bolečine v vratu ali rami povezane z zobmi?

Da. Modrostni zobje lahko povzročajo težave, kot so bolečine v predelu modrostnih zob, tesno stanje z občutkom tiščanja, vročino in glavobol, oteženo odpiranje ust ter pokanje v sklepih.

Pokanje v sklepih, glavobol in nočni zobobol pa so lahko tudi posledica bruksizma. To je motnja, pri kateri nehote in nezavedno stiskamo žvečne mišice. To vodi v stiskanje ali škripanje zob, posledica česar so obrabljene zobne površine in težave s čeljustnimi sklepi. Lahko so napete tudi druge mišice glave in vratu, kar povzroča glavobol in bolečine v zatilju. Vzroki so večplastni, v veliki meri pa pripomore k temu dnevni stres. Med nepsihogene vzroke, ki so redkejši, pa lahko štejemo neustrezen medčeljustni odnos, ki je posledica neustrezne protetične oskrbe.


protetika_left
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo obsega različne metode oziroma posege, s katerimi želimo izboljšati tako izgled kot tudi funkcijo zob, čeljustnic in obraza.
Več >>

implantanti_left
Implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt  vstavi v čeljust.
Več >>

zoom_left
Zoom beljenje

Zoom2  je znanstveno napreden, patentiran postopek beljenja zob. Je idealen način beljenja za vsakogar, ki želi takojšnje rezultate. Več >>

invisalign_left
Invisalign

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Pri tem postopku z uporabo zaporedja prozornih plastičnih opornic (alignerji) popravljamo neustrezen položaj zob. Več >>

Kje smo

Kontakti

Dentalni studio d.o.o.
zobozdravstvena ordinacija
Železna cesta 8, SI - 1000 Ljubljana

T - Nujni primeri: 041 505 661
T - Naročanje: 040 575 166
E: info@dentalni-studio.si
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »